22.3.12

La dona medicina, Joaquim Carbó

Ilustración basada en un fragmento del libro La mujer medicina de Joaquim Carbó.
Illustration based on a passage of the book The medicine woman from Joaquim Carbó. 


"Si sabessis el greu que em sap, de causar-te tantes molèsties! 
      La noia va tornar a demostrar la seva generositat i li va dir que pobre d'ell si intentava sortir a caminar pel món amb unes cames com aquelles, tan embutllofades. I li va manar que no es mogués, que ella no s'estaria de donar-li un bol de sopa cada cop que tingués gana. I, després, va afegir amb sentiment que donaria tot el que tenia per ajudar-lo a curar una malura tan empipadora com aquella.
      I aquí sí que el vell s'hi va agafar i li va dir, amb cert misteri:
      -Si de debò et ve bé, no et fa angúnia i en tens ganes, jo sé com em podries ajudar.
      -I doncs, què us penseu! Ja m'ho esteu dient ara mateix!
      I el vell li va explicar que si estava disposada a perdre una bona part del dia caminant fins a la vora del riu, hi trobaria una planta que feia unes flors grogues precioses que es marcien tan sols de tocar-les:
      -Si ets capaç d'arribar-hi i d'enfilar-te pels marges, hauràs de córrer cap aquí sense entretenir-te un cop n'hagis collit un bon grapat i...
      La noia no va demanar més explicacions i ho va complir tot amb tanta diligència, que abans del migdia ja tornava a ser a la tenda acalorada per la rapidesa amb què havia fet el camí de tornada. Llavors, el vell li va indicar que posés un pot amb aigua sobre el foc i que així que comencés a fumejar, hi llancés una flor darrere l'altra fins a comptar-ne tantes com dits tenia a les dues mans. La noia ho va fer tal i com li indicava el vell, va deixar que es fes un suc groguenc i després el va escampar sobres les butllofes quan ja no cremava.
      La sorpresa de la noia va ser gran quan va veure que les butllofes no tardaven a rebentar una darrere l'altra i que, al llarg de la tarda, les cames del vell recuperaven el seu color normal."

No hay comentarios:

Publicar un comentario